Hrvatski zvukopis je besplatna mobilna aplikacija koja sadrži zvučno oblikovane neobjavljene kratke urbane priče hrvatskih autora i odlomke pisanih djela stare hrvatske književnosti inspirirane prostorom u kojem se nalaze. Projekt je primjenjiv na mobilne uređaje i aktivira se uz pomoć geolokalizacije i beacon BLE terminala.


Hrvatski zvukopis je nastao u suradnji umjetničke organizacije Yelo s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Ministarstvom Kulture RH i Hrvatskim Telekomom.

O ČEMU SE RADI

Hrvatski zvukopis je besplatna mobilna aplikacija koja sadrži zvučno oblikovane neobjavljene kratke urbane priče hrvatskih autora i odlomke pisanih djela stare hrvatske književnosti. Projekt je primjenjiv na mobilne uređaje i aktivira se uz pomoć geolokalizacije. Dovoljno je instalirati mobilnu aplikaciju, uključiti geolokalizaciju i prošetati se ulicama gradova te mjestima u kojima je proveden program Hrvatski zvukopis. Sa svakom novom push obavijesti koja vam stigne na vaš mobilni telefon, uz pomoć vlastitih slušalica možete poslušati novu priču, ujedno je ponijeti sa sobom i podijeliti s drugima.

Hrvatski zvukopis je autorski projekt umjetničke organizacije YELO koji je nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Turističkom zajednicom grada Splita, Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatskim Telekomom. Hrvatski zvukopis je također dobio potporu od Središnjeg ureda za Hrvate van Republike Hrvatske i Grada Splita.

KAKO KORISTITI

1. DOPUSTITE MOBILNOJ APLIKACIJI KORIŠTENJE GEOLOKALIZACIJE

2. PROŠEĆITE PO LOKACIJAMA NAZNAČENIM NA KARTI GRADA I PRIMIT ĆETE PUSH OBAVIJEST GDJE MOŽETE POSLUŠATI SADRŽAJ

3. OZNAKE CIJELOG SADRŽAJA SE NALAZE NA KARTI GRADA. ODSLUŠANI
SADRŽAJI SU OZNAČENI LOGOM HRVATSKOG ZVUKOPISA SIVE BOJE, DOK ONI KOJI VAS ČEKAJU DA IH PREUZMETE SU OZNAČENI BOJAMA LOGA HRVATSKOG ZVUKOPISA

4. NE BRINITE SE AKO POJEDINE PRIČE ŽELITE JOŠ JEDNOM POSLUŠATI JER ZA TO POSTOJI OPCIJA KOJA U BILO KOM TRENUTKU OMOGUĆUJE PONOVNO SLUŠANJE PRIČA I TO NJENIM ODABIROM NA KARTI GRADA.

5. UGODNO SLUŠANJE I HVALA VAM ŠTO KAO KORISNIK HRVATSKOG
ZVUKOPISA SUDJELUJETE U IZGRADNJI PISANE HRVATSKE BAŠTINE !